Domac kruh s pivom

Avtor: Miran Sinigoj


Za 500g hrustljavega domacega kruha potrebujete

350g bele moke

150 g polnozrnate moke

3dcl domacega piva

cajno zlicico soli

cajno zlicico sladkorja

zavitek suhega pekovskega kvasa

zacimbe za domac kruh (po zelji)


Moko zmesamo v multipraktiku z nastavkom za mesenje testa ter dodamo sladkor sol in kvas. Nato dodamo na sobno temperaturo ogreto domace svetlo pivo ter mesimo priblizno dve minuti, da testo odstopi od posode. Z rokami testo se malo premesimo in ga v posodi za vzhajanje postavimo na toplo za pol ure. Nato ga se enkrat z rokami premesimo in postavimo v posodo ali pladenj za peko. Prekrijemo s krpo in se enkrat postavimo na toplo. Medtem pecico predgrejemo na 230 stopinj. Po dvajsetih minutah damo kruh v pecico in zmanjsamo temperaturo na 160 stopinj. Pecemo priblizno stirideset minut.

Kruh, ki smo mu dodali domace pivo, ostane zelo dolgo svez (po mojih izkusnjah tudi ves teden).

Dober tek!


Nazaj


Zadnja sprememba:

© Drustvo domacih pivovarjev, 1996-97

I made this with HomeSite 2.5